Диагностика „АМСАТ”

Става дума за апаратура и методика, създадени в бившия СССР, осигуряващи прецизна експресна предполетна диагностика на пилотите, както и динамично проследяване на телесните функции на космонавтите. В продължение на 30 сек. до 5 мин., в зависимост от целта на изследването, се регистрират промените в кожната електропроводимост в биологичноактивни /акупунктурни/ точки и в известните на медиците като „зони на Захарин – Хед”- участъци от кожата, в които се представят повечето вътрешни органи.

Впечатляващи са възможностите на апаратурата за диагностициране на вегетативната нервна система, индивидуалното ниво и модела за справяне със стреса, кислородната консумация на тъканите като индиректен показател за състоянието на обмяната на веществата и др. „АМСАТ” е в състояние да регистрира степента на напрежение в различните органи, подложени на обичайни за ежедневието на изследвания човек натоварвания.

С изключителна точност се определят нивата на засягане на прешлените, междупрешленните дискове и периферни нерви, както вида и тежестта на уврежданията. „АМСАТ” изследва и кожните области, инервирани от различните периферни нерви. Голяма част от уврежданията могат да бъдат открити в предклиничен стадий, което позволява предотвратяване на сериозни последствия за здравето.

Практически противопоказания за изследването няма. Необходимо условие е тестваното лице да е без обширни кожни увреждания и белези, метални пластини или ортопедични протези.

1. Ако се чувствате отпаднал, неефективен, сякаш болен, а посещението при вашия личен лекар и проведените рутинни изследвания не дават отговор на въпросите ви, потърсете помощта на „АМСАТ”. Така ще добиете представа за цялостното си физическо и нервно-психично състояние, за нивото на стрес, на което сте подложен и индивидуалния ви капацитет за справяне с него. „АМСАТ” ще ви ориентира за наличието на по-серизни здравословни проблеми и ще препоръча консултация с подходящите медицински специалисти.

2. Ако се нуждаете от профилактичен преглед, а времето ви е ограничено – възползвайте се от уникалните възможности на експресната цялостна компютърна диагностика „АМСАТ”. С нея магат да бъдат открити и най-дискретните функционални отклонения на различни органи и системи, а нерядко промяната в стила на живот и хранене е достатъчна, за да отдалечи и предотврати болестта.

3. Ако сте работодател и желаете да се информирате за възможностите за извършване на определена дейност от вашите настоящи или евентуални бъдещи служители – доверете се на „АМСАТ”.

4. Ако провеждате някакво конвенционално или алтернативно лечение и желаете да се ориентирате за ефекта му, отново „АМСАТ” може да ви помогне.

5. Ако сте лекар и се интересувате от динамиката в състоянието на лекуваните от вас пациенти, „АМСАТ” може да ви е от полза.

6. Ако сте изложени на въздействието на определени токсични вещества или други професионални вредности, „АМСАТ” е в състояние да отчете възможните неблагоприятни последствия за здравето ви.

7. Ако имате неясни болки в гърба и диагностичното им уточняване предполага множество рентгенови снимки, „АМСАТ” може да ви спести излишното облъчване и време, да определи точното място и естеството на проблема, да ви насочи към конкретен специалист.

8. Безболезнена и безвредна експресната методика „АМСАТ” открива болестта преди клиничната й изява, а своевременната лекарска намеса е гаранция за нейното предотвратяване и успешно лечение. В ръцете на компетентен лекар „АМСАТ” е безценен помощник на медици от всички специалности, кинезитерапевти, хомеопати и иглотерапевти. „АМСАТ” може да е изключително полезен в практиката на треньорите за проследяване на спортистите преди и по време на подготовка за състезания. Динамичният контрол на цялостното състояние на състезателите улеснява индивидуализирането и оптимизирането на тренировъчните им програма, намалява риска от травми и нежелани претоварвания на двигателния апарат.

9. Ако желаете да спортувате през свободното си време, „АМСАТ” ще ви помогне да изберете най-подходящия за вас спорт. Системата ще ви предостави цялостна картина на гръбначния стълб, ставите ви и нервно-мускулния апарат на вашите крайници, както и слабите места, застрашени от увреждане при повишена двигателна активност.